Зимата е съвсем малко по-топла от последната, ако погледнем средномесечните

...
 Зимата е съвсем малко по-топла от последната, ако погледнем средномесечните
Коментари Харесай

Инж. Георгиев: Въпреки по-топлата зима няма как да плащаме по-малко за парно


 

Зимата е напълно малко по-топла от последната, в случай че погледнем средномесечните температури. Така че няма по какъв начин да плащаме по-малко за парно или същото, тъй като цената е друга. Това сподели ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения инж. Кремен Георгиев в дневния блок " Добър ден, България " на " Фокус ".
-->
Инж. Георгиев счита, че цената е друга заради няколко аргументи една, от които е новото Данък добавена стойност.

" Миналата година на 1 юли се дефинираха цени с 30% приблизително за страната по-високи за топлинната сила, само че в действителност се понижи ДДС-то от 20% на 9%, което понижи малко този потрес, само че по този начин или другояче общата цена остава по-висока ", безапелационен е той.

Георгиев мисли, че и скорошният спад в цената на газа трудно би трансформирала цената за парното.

" Тя последните месеци върви надолу, само че за жалост преди да стартира отоплителният сезон вървеше внезапно нагоре и то с доста по-бързи темпове. Така че все още тя доближава цената, съгласно която са избрани цените на топлинната сила, единствено че към момента е от горната страна ", добави ръководителят.

Той твърди, че надали ще има нарастване в цената до края на регулаторния интервал, до 30 юни, само че пък не можело да се приказва и за понижение.

" На процедура цената на газа би трябвало да падне фрапантно, което е доста малко евентуално, с цел да има някакво понижение на цените на топлинната сила, т.е. не можем да го очакваме или да се надяваме на това към този миг ", безапелационен е той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР